Ultima moda in carucioarele pentru copii

Posted on May 4, 2012

0


Caracteristici care trebuie avute in vedere la alegerea unui carucior pentru copii
Un carucior de copii care se respecta trebuie sa fie neaparat unul multifunctional: sa se transforme cu usurinta in cosulet sau scaun de siguranta pentru masina. Dar acesta este oare singurul criteriu in alegerea unui carucior bun? Care sunt caracteristicile care pot scoate din anonimat un carucior de copii? Care sunt marcile vedeta, care sunt tipurile de carucioare, care sunt dotarile care nu trebuie sa lipseasca?

De preferabil, pliabil si multifunctional
Trebuie sa priviti problema in ansamblul sau, iar de multe ori acestea depasesc utilitatea intrinseca a caruciorului. Acesta trebuie in primul rand sa fie practic. Sa se adapteze fiecarei situatii. Cu alte cuvinte, sa sa plieze cu usurinta, de preferinta gen umbrela. Astfel, odata ajuns la locul de depozitare, acesta sa se faca cat mai mic. De aceea sunt de preferat acela carucioare care se pliaza gen umbrela, micsorandu-se pe ambele dimensiuni. Apoi, este de dorit ca acesta sa aiba toate dotarile principale: sa fie la nevoie si landou, si scaun de masina si carut sport. Astfel poti avea 3 carucioare intr-un singur produs: un landou, cu scoica (e mai usor de ridicat si de plimbat, iar micutul se poate bucura de privelistea din jur, fiind totodata protejat de eventualele intemperii) si sport pentru cand juniorul va depasi un an. Este un tip de carucior pentru toate anotimpurile. Cunoscatorii stiu ca un astfel de carucior este destul de costisitor, dar toti si-l doresc. Este un fel de El Dorado al parintilor.

Usurinta in utilizare
O alta caracteristica importanta este greutatea. Chiar daca la prima vedere un carut poate parea masiv si greoi, exista aliaje speciale, foarte usoare. Mai ales pentru mamicile care nu exceleaza la capitolele gabarit si putere fizica. Cu alte cuvinte, oricine care nu isi doreste sa substituie mersul la sala cu plimbatul copilului trebuie sa ia in calcul acest aspect.

Pretul si varianta second-hand
Ar mai fi destule caracteristici de amintit. Unii le-ar considera insa mofturi. Pentru ca, de ce sa nu recunoastem deschis, prea putini sunt in masura sa aleaga calitatea in detrimentrul pretului. Chiar daca la prima vedere un carucior pentru copii nu este un produs prea complex, care sa necesite economii substantiale, va veti convige ca pretul unui carucior de firma, cu toate dotarile si caracteristicile cele mai bune va fi cel putin piperate. Si atunci, ori merg pe varianta second hand, ori aleg un produs ceva mai greoi, incomod, fara posibilitatea de a fi reglat. Si, in definitiv, de ce nu second?! Chiar si doar ca principiu este o initiativa laudabila. Copilul va invata de mic ca omul nu trebuie sa foloseasca si sa arunce. Ca produsele de unica folosinta trebuie scoase in afara legii. Ca nu e nicio rusine in a alege produse second hand si a recicla de fiecare data cand este posibil acest lucru. Sa fim seriosi, cat de tare se poate uza un carucior pentru copii facut din materiale de calitate si, de ce nu, de firma, in doar cativa ani de utilizare? Pana la urma aceasta piata ar trebui sa fie una abundenta. O simpla cautare pe Google sau o accesare a site-urilor de profil (prin care se vand obiecte de ocazie) va va returna o multitudine de oportunitati. Alegeti atent, luand in considerare doar utilizatori cu referinte bune si nu veti regreta. Pana la urma este si aceasta o optiune, de care magaznele de profil vor tine cat de curand seama. O initiativa de gen \”rabla\”?!

Posted in: Uncategorized